گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

دیدار کاظمی قمی با وزیران «آب و انرژی» و «خارجه» طالبان

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان در دیدار با وزرای خارجه و انرژی افغانستان وضعیت اقتصادی، روابط دو جانبه و موضوع آب و انرژی در این کشور را بررسی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 23
کد خبر: ۱۲۳۵۳۴

به گزارش راهبردمعاصر، «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان امروز (چهارشنبه) با «مولوی امیرخان متقی»، وزیر خارجه و «ملا عبداللطیف منصور» وزیر انرژی و آب طالبان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار به گفته وزارت خارجه طالبان، در خصوص وضعیت افغانستان و همکاری میان دو کشور برای سرمایه‌گذاری دربخش معدن، کشاورزی، انرژی و راه‌آهن گفتگو شد.

وضعیت اقتصادی افغانستان، روابط سیاسی و تحولات مثبت از جمله موضوعات مهم این دیدار بوده است. در این دیدار متقی گفتگو‌های مقامات ایران و افغانستان را مثمر ثمر خواند و بر تقویت روابط تاکید کرد.

همچنین در ادامه این دیدار، وزیر انرژی و آب طالبان نیز موضع این گروه در خصوص آب و برق را اعلام کرد.

نماینده ویژه ایران نیز آمادگی دولت خود را برای سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه‌های معدنی، کشاورزی، انرژی و راه‌آهن اعلام کرد.

همچنین «نایجل‌کیسی»، نماینده ویژه نخست وزیر انگلیس برای افغانستان و پاکستان روز گذشته با حسن‌کاظمی‌قمی، نماینده ویژه ایران برای افغانستان در تهران دیدار و درباره روی کمک به شهروندان افغانستان گفتگو کرد.

به گفته کیسی، انگلیس ۶.۵میلیون پوند برای کمک به مهاجران افغان در ایران اختصاص داده است.

این در حالی است که روز گذشته وزارت انرژی و آب دولت موقت طالبان علت نرسیدن آب هیرمند به ایران را وجود مشکلات فنی خواند و اعلام کرد به معاهده‌ای که میان افغانستان و ایران در خصوص آب در سال ۱۳۵۱ شمسی منعقد شده، متعهد است.

این وزارتخانه اعلام کرد که آب رودخانه هلمند، بدلیل «مشکلات فنی» به ایران نرسیده و عمدی نیست.

پیش از این وزیر نیروی ایران گفته بود که پس از جلسات متعددی که با طرف افغان درباره حق آبه هیرمند داشتیم و به رغم پیگیری مداوم، اما تا این لحظه اتفاقی نیفتاده و امیدواریم که در روز‌های آینده شاهد رهاسازی آب هیرمند باشیم.

محرابیان افزود: سه ماه است که با طرف افغانی مذاکره می‌کنیم، سفری را وزیر مربوطه به ایران داشت و مذاکراتی در این راستا صورت گرفت. همچنین جلسه کمیساران آب نیز در افغانستان تشکیل شد و سه نوبت نیز به صورت تلفنی از مسئولان افغانی پیگیر حق آبه جمهوری اسلامی شدیم.

وی تاکید کرد: طرف افغان در بیان اعلام کردند که حقوق جمهوری اسلامی را به رسمیت می‌شناسیم و حتما رهاسازی آب انجام می‌شود، اما تا این لحظه این کار صورت نگرفته و تذکرات لازم به آن‌ها داده شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر